Dinsdag 16 januari 2018

Als de dijken breken bij EO en VRT

Nog dit jaar beginnen de opnamen voor de 6-delige televisieserie Als de dijken breken. De dramaserie vertelt het verhaal van een hedendaagse watersnoodramp waarin het westen van Nederland en een deel van Vlaanderen onder water komt te staan wanneer de kustwering bezwijkt.

Producenten Johan Nijenhuis, Ingmar Menning en Dirk Impens deden meer dan twee jaar research naar de impact van een watersnoodramp in de huidige tijd. Door klimaatverandering stijgt de zeespiegel. Een overstroming is verre van denkbeeldig. De makers van de serie hebben de gevolgen en manieren om na een dergelijke ramp in leven te blijven uitgebreid onderzocht. Dit vormt de basis van de serie.

Aflevering 1 begint als een storm de kust bedreigt en de evacuatie langzaam op gang komt. Niemand is voorbereid op de chaos die volgt wanneer de ramp zich daadwerkelijk voltrekt. In de vijf volgende afleveringen ziet de kijker hoe miljoenen Nederlanders en Vlamingen vechten voor een veilige plek op droge bodem.

De opnamen vinden plaats van december 2015 tot april 2016 in Nederland en België. Producenten zijn Joco Media en Menuet. Hans Herbots is de regisseur. Als de dijken breken komt tot stand dankzij financiële bijdragen van: EO, CoBo Fonds, VRT, Screen Flanders, Agentschap Ondernemen, de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en Casa Kafka Pictures.

Bron: EO/Broadcast Magazine

Bericht delen