Dinsdag 16 januari 2018

Aliyah en Monsif rappen in NOS Jeugdjournaal

‘Dit is de rap van het jaar. Het jaar dat nu voorbij is. Het is over, het is klaar, klaar, klaar’. Deze zinnen vormen het hart van een rap die het jaar 2011 op een bijzondere muzikale manier in beeld brengt. De rap is speciaal geschreven voor het NOS Jeugdjournaal Jaaroverzicht dat op 27 december te zien is op Z@pp.

De rap wordt door twee jeugdidolen ten gehore gebracht: de 12-jarige Aliyah, winnares van Holland’s Got Talent 2011 en de succesvolle 14-jarige rapper Monsif. De tekst van de rap is geschreven door Jeugdjournaal-presentator Milouska Meulens die het jaaroverzicht ook presenteert.

Ook voor de 10-jarige Heleen Lok, die eerder dit jaar de presentatiewedstrijd van het NOS Jeugdjournaal won, is een rol in het jaaroverzicht weggelegd. Zij gaat voor het jaaroverzicht terug naar een aantal scholen die in 2011 in het nieuws waren. Zo is zij in Almere op basisschool Bizzie Kids Basic waar kinderen verplicht een schooluniform moeten dragen. En zij bezoekt basisschool de Overlaat in het dorp Tolkamer waar kinderen weg moesten vanwege een steenmarterplaag.

Bron: NOS

Bericht delen