Dinsdag 16 januari 2018

Ali B. steelt de show tijdens Nipkowuitreiking

Het was vanwege gebrek aan sponsorgeld nog ‘een wonder’, om met jury- en bestuurslid Henk van Gelder van de Stichting Nipkow te spreken, dat de vakprijzen voor televisie überhaupt werden uitgereikt in Amsterdam. Dankzij spontane hulp van producent Ewart van der Horst, medebedenker van winnaar De Wereld Draait Door gingen de prijzen en het applaus naar Ali B. op volle toeren (eervolle vermelding), het MCO (Ere Zilveren Reissmicrofoon) en DWDD.

Ali B. trakteerde op een grappige speech. Hoewel hij met het prachtige weer woensdagmiddag ook “chickies had kunnen checken op een zonovergoten terras”, was hij helemaal verguld toen hij hoorde dat Mies Bouwman bij de uitreiking van de eervolle vermelding voor ‘zijn’ Tuvalu-TROS-programma zou zijn. “Maar Mies Bouwman, of beter eigenlijk Mies B., kent het programma helemaal niet! Ik heb haar telefoonnummer ook niet. Nog niet. Ik heb haar de dvd van de serie gegeven en ze gaat me bellen. Dat vind ik nog belangrijker dan wat die f*ck, ehm vakjury ervan vindt… En ik heb nog nieuws ook: mede dankzij veel tweets – ja mensen, sociale media – naar Roek Lips komt de tweede serie eerder dan in januari 2012 terug op Nederland 3, namelijk al in november!”

Directeur Anton Kok van het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) greep het winnen van de Ere Zilveren Reissmicrofoon aan om het belang van de omroepensembles nog eens onder de aandacht te brengen. Vooral de onevenredige zware bezuinigen  – het MCO zou slechts veertien van de dertig miljoen overhouden – is reden om het gesprek met minister Van Bijsterveldt van OCW aan te knopen. Kok: “En dat gesprek gaat er binnenkort gelukkig komen.” Ondertussen zit het MCO niet stil. Onder het motto ‘Het Muziekcentrum van de Omroep moet blijven’ ondernemen muzikanten en fans zondagmiddag 29 mei iets heel bijzonders in Amsterdam…

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen