Dinsdag 16 januari 2018

Ali B nieuw jurylid X-Factor

In het nieuwe seizoen van X-Factor zal Ali B plaatsnemen achter de jurytafel, zo meldt het AD dinsdag. Na zijn succesvolle programma met Ali B op Volle Toeren, gaat de rapper nu de zangers en zangeressen beoordelen die aan de RTL-talentshow meedoen. Hij laat weten hier lang over te hebben nagedacht. “Ik ben namelijk niet zo’n fan van de meeste talentenjachten. Kandidaten moeten maar luisteren naar wat de jury van ze vraagt. Zo vind ik het vreemd dat artiesten vaak uit hun eigen ‘comfort zone’ moeten stappen, omdat ze zogenaamd alles moeten kunnen. Als jurylid ga ik voor authenticiteit! Ik krijg die ruimte bij X Factor.”

In de nieuwe reeks komen de vertrouwde categorieën terug: de meiden, de jongens, 26+ en de groepen. Daarnaast worden dit keer ook dj acts, rappers die hun eigen nummers schrijven en singer/songwriters uitgenodigd om zich aan te melden.

Ali B verheugt zich op de samenwerking met collega-jurylid Gordon. “Ik zal misschien iets minder confronterend zijn. De grens tussen eerlijk en tactisch jureren is dun. Het gaat om de juiste balans.” De overige juryleden zijn nog niet bekend gemaakt. RTL-programmadirecteur Erland Galjaard liet zaterdag in het AD weten dat mogelijk Wendy van Dijk en Martijn Krabbé het programma zullen presenteren. “Anders denk ik aan Winston Gerschtanowitz en dan met een andere vrouw,” aldus Galjaard.

Bron: AD/Broadcast Magazine

Bericht delen