Alex Tielbeke vertrekt als directeur bij Eredivisie CV en EMM CV
vrijdag 14 juni 2019

Alex Tielbeke vertrekt als directeur bij Eredivisie CV en EMM CV

Na een dienstverband van vijftien jaar vertrekt Alex Tielbeke bij de Eredivisie CV (ECV). In zijn huidige rol was hij statutair directeur van de ECV en Commercieel Directeur bij Eredivisie Media & Marketing (EMM), het mediabedrijf dat de collectieve media- en sponsorrechten van de Eredivisieclubs exploiteert.

Tielbeke legt per 1 augustus zijn functie bij ECV neer en is nog tot 1 december bij EMM aanwezig om zijn verantwoordelijkheden over te dragen.

Alex Tielbeke (57) begon in 2004 bij de ECV waar onder zijn leiding een succesvolle ontwikkeling en groei van vernieuwende sponsoring concepten is gerealiseerd. Ook zijn er belangrijke veranderingen doorgevoerd in de exploitatie van de collectieve media- en sponsorrechten, met als hoogtepunt de oprichting van een eigen mediabedrijf van de clubs in 2008: Eredivisie Media & Marketing CV (EMM). EMM is met name bekend vanwege de exploitatie van de tv-zenders FOX Sports en FOX en is tegenwoordig voor 51% onderdeel van The Walt Disney Company.

Alex Tielbeke: “Ik heb me vijftien jaar lang met ontzettend veel plezier en passie in mogen zetten voor het Nederlandse voetbal. Dat is in deze dynamische wereld best een forse periode, waarbij ik van ieder moment heb genoten. Vooral de oprichting en de verkoop van onze ‘eigen’ tv-zender (voorheen Eredivisie Live en nu FOX Sports) heb ik intensief beleefd, als een avontuur uit een jongensboek. En los van die mooie persoonlijke ervaring heeft dat initiatief ook de markt van sportrechten in Nederland een stevige impuls gegeven. Voor mij is nu het juiste moment aangebroken om de bakens te verzetten. Ik bedank al mijn collega’s en zakelijke partners door de jaren heen voor een geweldige tijd en spreek in het bijzonder mijn dank uit aan alle Eredivisieclubs voor het in mij gestelde vertrouwen.”

Bron: Eredivisie CV/BM

Bericht delen