Dinsdag 16 januari 2018

Alcoholbranche tegen Oh Oh Cherso

RTL 5 komt eind augustus met een nieuwe serie Oh Oh Cherso. De alcoholbranche roept RTL in een persbericht op om te stoppen met dit soort programma’s waarbij alcoholgebruik -misbruik een grote rol spelen.

Volgens Stichting Verantwoordelijk Alcoholgebruik (STIVA) worden jongeren hierdoor geconfronteerd met beelden waaruit blijkt dat ‘zuipen de norm is’. Inspanningen om jongeren op een verantwoorde manier met alcohol om te laten gaan, hebben last van dit soort programma’s.

Jongeren drinken steeds minder. Toch bestaat volgens STIVA in de beeldvorming het idee dat jongeren juist meer drinken. Dat beeld wordt hardnekkig in stand gehouden door programma’s waarbij alcoholmisbruik lijkt te worden verheerlijkt.

STIVA directeur Peter de Wolf: “In het verleden heeft de alcoholbranche al eens gesproken met RTL om te stoppen met het programma Oh Oh Cherso. Alle positieve ontwikkelingen van de afgelopen tien jaar zijn met veel inspanningen van overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties tot stand gekomen. Maar vooral door de inspanningen van ouders en jongeren zelf. Een programma als Oh Oh Cherso werkt contraproductief op al die inspanningen en de positieve resultaten die zij hebben opgeleverd.”

Bron: STIVA

Bericht delen