Dinsdag 16 januari 2018

Alberto Stegeman toont lek beveiliging tbs-kliniek aan

Undercover in Nederland laat zondag zien dat tbs-kliniek De Woenselse Poort in Eindhoven haar deuren wijd open heeft staan voor de invoer van vuurwapens, kinderporno of drugs. Daarnaast blijkt in het SBS 6-programma van Alberto Stegeman dat deze harddrugs binnen de muren worden verhandeld. De PvdA, SP en D66 vragen een debat aan en eisen opheldering.

In de eerste uitzending van dit seizoen ontdekt onderzoeksjournalist Stegeman een beveiligingslek in tbs-kliniek De Woenselse Poort. Het programma toont een smokkelroute die het kinderlijk eenvoudig maakt illegale goederen langs de op het oog strenge bewaking van de tbs-kliniek te brengen. Ook bewijst Stegeman met beelden, opgenomen met een verborgen camera, dat er in de tbs-kliniek drugsdealers aan het werk zijn. “De tbs-kliniek lijkt op afstand een onneembare vesting. In werkelijkheid is deze zo lek als een mandje. Achter de beveiliging in De Woenselse Poort is van alles te krijgen: GHB, wiet, zelfs cocaïne. Je kunt het zo gek niet bedenken, als je maar genoeg betaalt,” aldus Stegeman. “Het is een levensgevaarlijke situatie, voor zowel patiënten als begeleiders, behandelaars of beveiligers. Onvoorstelbaar dat dit na alle eerdere incidenten nog steeds kan.

Stegeman wil nog niet zeggen hoe de illegale spullen de kliniek in gesmokkeld kunnen worden en hoe hij achter de beveiliging beelden heeft kunnen maken.  Dat zal ik zondagavond laten zien. We hebben keihard en schokkend bewijs.”

Bron: SBS/Broadcast Magazine

Bericht delen