Albert Bos nieuwe NOS-verslaggever koningshuis
woensdag 10 februari 2021

Albert Bos nieuwe NOS-verslaggever koningshuis

Albert Bos is met ingang van april de nieuwe verslaggever Koninklijk Huis bij NOS Nieuws. Albert volgt in die functie Kysia Hekster op.

Zij gaat per 1 mei aan de slag in Brussel als NOS-correspondent voor de Europese Unie, de NAVO en België/Luxemburg. Albert Bos is sinds 2015 werkzaam voor de NOS als politiek verslaggever Den Haag. Die functie gaat hij combineren met zijn nieuwe werkzaamheden. Vanuit binnen- en buitenland zal hij nieuws over de koninklijke familie en het koningshuis verslaan.

Bos kijkt uit naar zijn volgende stap: “Het Koninklijk Huis heeft een belangrijke maatschappelijke functie. En als politiek verslaggever zie ik hoe de politiek en monarchie op elkaar inwerken. Ik kijk ernaar uit om daar verhalen over te maken. Net als om het staatshoofd te volgen in binnen- en buitenland.”

Hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff: “Albert Bos is een ervaren en allround verslaggever op onze Haagse redactie. De NOS wil zowel vanuit het maatschappelijke als het politieke perspectief goede journalistieke verhalen maken over en rond het Koninklijk Huis. De brede ervaring van Albert sluit uitstekend aan bij deze ambitie. Ik ben blij dat hij het Koninklijk Huis voor NOS Nieuws gaat volgen.”

Bron: NOS/BM
Foto: Stefan Heijdendael/NOS

Bericht delen