Al ruim 1000 inzendingen voor Jouw idee op tv
donderdag 10 september 2020

Al ruim 1000 inzendingen voor Jouw idee op tv

Het initiatief Jouw idee op tv van de NPO en Omroep MAX om kijkers ideeën voor nieuwe tv-programma’s te laten pitchen, blijkt een succes. In een week tijd ontving de publieke omroep al ruim 1000 voorstellen.

“Kennelijk leeft het enorm onder de mensen en zijn er veel nieuwe tv-ideeën”, laat bestuursvoorzitter Shula Rijxman van de NPO weten aan het AD. “En dan te bedenken dat iedereen nog tot eind van deze maand de tijd heeft om zijn of haar idee voor een uniek tv-format in te dienen.”

Een jury met mensen uit de televisiewereld (waaronder netmanager Remco van Westerloo van NPO 1 en regisseur en programmamaker Ary Schouwenaar van Tijd Voor MAX) buigt zich op 10 oktober tijdens de Dutch Media Week in Hilversum voor het eerst over de binnengekomen pitches. Maximaal 100 inzenders krijgen hiervoor een uitnodiging. Op 30 oktober is het de bedoeling dat over 10 overgebleven ideeën een knoop wordt doorgehakt.

Toen Jouw idee op tv werd gelanceerd klonk enige kritiek. In de spelregels staat namelijk dat deelnemers de rechten ‘kosteloos’ moeten overdragen aan de NPO. “Wij hebben de spelregels inmiddels verduidelijkt”, aldus een woordvoerder van de NPO. “Op een programma-idee an sich rusten geen rechten. Die kunnen pas ontstaan bij de uitwerking tot een format door professionele makers.”

“Om misverstanden over aanspraken te voorkomen, wordt gevraagd eventuele rechten over te dragen aan de betreffende omroep. Mocht een format uiteindelijk ook opbrengsten genereren, dan worden met de indiener van het oorspronkelijke idee passende afspraken gemaakt. En verder hebben we de beloning voor de winnaar verhoogd naar 2.500 euro.”

Voorstellen zijn nog welkom op de website van Jouw idee op tv.

Bron: AD/BM

Bericht delen