Dinsdag 16 januari 2018

Al 50.000 stemmen voor TV Canon

Er zijn al 50.000 stemmen uitgebracht op de TV Canon van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Een woordvoerder van de website tvcanon.nl heeft dat donderdag bekendgemaakt. De canon wordt gepresenteerd naar aanleiding van het feit dat de televisie dit jaar zestig jaar bestaat. Kijkers kunnen in twaalf categorieën kiezen op de beste televisieprogramma’s van de afgelopen zestig jaar.

Uiteindelijk moet een canon ontstaan van de zestig meest bepalende televisieprogramma’s van de laatste zestig jaar. Kijkers kunnen nog tot en met 11 september stemmen op de twaalf categorieën, waaronder spiritualiteit, cultuur, drama en humor. Per categorie krijgen vijf programma’s een plaatsje in de canon. Stemmen kan op de website www.tvcanon.nl.

Televisie in Nederland bestaat op 2 oktober van dit jaar precies zestig jaar. Op 2 oktober 1951 om 20.15 uur werd de eerste televisie-uitzending geopend door staatssecretaris Jo Cals en NTS-voorzitter J.B. Kors. Daarna volgde een filmpje over de fabricage van beiaardklokken in Nederland. De commerciële televisie startte in 1989 toen RTL-Véronique begon met uitzenden. In Vlaanderen startte de eerste televisie-uitzending twee jaar later, op 31 oktober 1953.

Bron: Historiek.net

Bericht delen