OM vervolgt Akwasi niet voor gedrag tijdens EO-interview
dinsdag 12 januari 2021

OM vervolgt Akwasi niet voor gedrag tijdens EO-interview

Rapper Akwasi zal niet vervolgd worden voor het incident waarbij hij tijdens een EO-interview op 28 december wegliep, twee laptops meenam en interviewer Hans van der Steeg dwong om de opnames te wissen, zo heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandagavond laten weten.

Eerder dit jaar werd een zaak wegens opruiing tegen Akwasi geseponeerd, op voorwaarde dat de artiest niet binnen een jaar nogmaals een strafbaar feit zou begaan. Als dit wel zou gebeuren, dan zou hij zich alsnog voor zijn uitspraken tijdens de Black Lives Matter-betoging op de Dam moeten verantwoorden. Hij zei toen dat hij Zwarte Piet “hoogstpersoonlijk een trap in het gezicht” zou geven als hij hem in november tegen zou komen.

“De voorwaarden van het sepot zijn vooral van toepassing op het opruien waar hij toen voor had kunnen worden vervolgd”, aldus een woordvoerder van het OM. “Bovendien telt voor ons ook zwaar mee dat de EO geen aangifte heeft gedaan van het incident.”

Akwasi liep vorige week boos weg bij een interview met het NPO Radio 1-programma Dit is de Dag. Hij dwong de makers om de gemaakte opnames te wissen en nam twee laptops mee. Volgens Akwasi zou er te lang zijn doorgevraagd over uitspraken die hij op de Dam had gedaan.

De EO bleek echter een back-up te hebben van de opnames en heeft die alsnog uitgezonden. De rapper heeft dit weekend laten weten zich na het EO-incident te beraden op zijn positie binnen Omroep Zwart, waarvan hij medeoprichter is.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen