Akwasi kondigt oprichting Omroep Zwart aan
woensdag 23 september 2020

Akwasi kondigt oprichting Omroep Zwart aan

Akwasi heeft op Instagram de oprichting van Omroep Zwart aangekondigd. De rapper en andere BN’ers roepen mensen op om lid te worden.

Op de website van de omroep staat dat het gaat om een omroep “waar iedereen wordt gehoord, en iedereen wordt gezien”. “Wij zijn omroep Zwart. Een klapper van een omroep”, valt te lezen.

Akwasi en filmregisseur Gianni Grot zijn de initiatiefnemers van de omroep. Ze zitten ook in het bestuur, maar zullen volgens een woordvoerder op de achtergrond blijven waar het gaat om de programmering.

De omroep is voor mensen van alle kleuren. “Dat zie je ook in de campagne op sociale media.” Onder anderen kickbokser Remy Bonjasky, acteur Achmed Akkabi en presentatrice Tanja Jess hebben op sociale media hun steun uitgesproken.

Ook wil de omroep opkomen voor het samenbrengen van mensen met verschillende opleidingen en ervaringen.

‘Alle kleuren samen’
Het woord ‘zwart’ in de naam refereert aan “alle kleuren samen”, zegt de woordvoerder. “Zwart heeft vaak een negatieve connotatie: zwartgallig, zwartkijker. Terwijl het iets vrolijks kan zijn, iets moois.”

De omroep heeft tot 1 januari om genoeg leden te werven voor een plek in het publieke bestel. Daarvoor zijn minstens 50.000 betalende leden nodig. Het lidmaatschap kost 10 euro per jaar.

Donderdag wordt meer bekendgemaakt over de nieuwe omroep. Onder meer Ongehoord Nederland, Omroep Groen en Omroep M24 proberen ook een plek te bemachtigen in het bestel.

Rapper Akwasi kwam onlangs onder vuur te liggen vanwege oude tweets over Zwarte Piet en zijn toespraak bij een anti-racismeprotest op de Dam in Amsterdam.

Bron: NOS/BM

Bericht delen