dinsdag 16 januari 2018

Adriani (BNN): “Meer risico nemen”

Marc Adriani (40) is algemeen directeur van jongerenomroep BNN. In Broadcast Magazine wordt hij uitgebreid geïnterviewd door Ton F. van Dijk in de serie Captains of Media. Adriani toont zich onder andere bezorgd over de toekomst van Nederland 3 en vindt dat de NPO ‘te angstig’ opereert.

“Ik merk dat daar de neiging is om te gaan voor gekende titels en gekende presentatoren. Ik ben van mening dat je daar meer risico kunt nemen. Dat neemt niet weg dat BNN zelf ook verantwoordelijkheid moet nemen in de aanlevering van goede en creatieve programma’s. Dat moet beter. Daar ligt voor BNN een uitdaging,” aldus Adriani.

“Ik heb veel waardering voor iemand als Gerard Timmer. Maar ik merk binnen de NPO dat er een angst is dat het schuurt met de publieke waarden als je jonger programmeert. Dat het volgens de zendermanagers niet echt publieke televisie oplevert. En dat vind ik zorgelijk, voor de toekomst van de publieke omroep.” Daar komt de extra bezuiniging van 100 miljoen nog eens bij, constateert Adriani.

“We lopen het risico dat het budget van Nederland 3 bijna op nul wordt gezet. Dat is echt een rampscenario. Ik denk dat we moeten voorkomen dat Nederland 3 een sterfhuis wordt. Als de extra bezuiniging van 100 miljoen er doorheen moet, kan er geen hek om Nederland 1 en 2 staan.”

Over de fusie met de VARA zegt de BNN-directeur: “Het is belangrijk om op een nieuwe plek samen te starten. Verder moet het goedkoper zijn. Dat is een eis. Het heeft absoluut niet mijn voorkeur om bij de VARA in te trekken, maar we willen hoe dan ook bezuinigen op huisvesting. Anders moet het uit het programmabudget komen en dat is het laatste dat we willen.”

Het interview met Marc Adriani in de serie Captains of Media is te lezen in de mei-editie van Broadcast Magazine. Nog geen abonnee? Klik hier.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen