Woensdag 17 januari 2018

Actiedag op tv tegen hongersnood in Afrika

De inzamelingsactie op Giro555 tegen hongersnood in Afrika heeft sinds 6 maart meer dan 10 miljoen euro opgeleverd. En er is meer goed nieuws voor de samenwerkende hulporganisaties: 29 maart wordt een nationale actie op radio en tv uitgezonden. Het is nog niet duidelijk wat er precies gaat gebeuren en welke zenders deelnemen.

Giro555 meldt: ‘De eerste voorbereidingen voor acties door scholen, verenigingen, sportbonden en particulieren zijn al in gang gezet. Radio en tv doen mee. Aan de precieze invulling wordt nog gewerkt. Het zal een cross-mediaal event worden.’

“10 miljoen euro is een fantastisch resultaat van 10 dagen fondsenwerving. Dit is een mooie start, maar we gaan door met de actie omdat er heel veel geld nodig is”, zegt oud-Kamerlid Farah Karimi (GroenLinks) van Giro555. 

De nood in Jemen, Noordoost-Nigeria, Zuid-Soedan en Somaliƫ is hoog. 20 miljoen mensen balanceren op de rand van hongersnood. In heel Europa zijn nationale acties gaande of op handen om geld in te zamelen, zeggen de hulporganisaties.

Bron: Giro555/BM

Bericht delen