Actie NPO Zapp Your Planet: Flower Power gestart
maandag 18 mei 2020

Actie NPO Zapp Your Planet: Flower Power gestart

Maandagochtend was de online aftrap van de kleurrijke campagne Zapp Your Planet: Flower Power. Na het succes van Zapp Your Planet: SOS Koala roepen NPO Zapp en de EO kinderen op om Nederland in bloei te zetten en zoveel mogelijk bloemen te planten om bedreigde bijen aan voedsel te helpen.

Met zogenaamde ‘bloembommen’ kunnen kinderen in de tuin, bij het verzorgingstehuis van opa en oma, op het balkon of op het schoolplein kleine BIJ-tuintjes planten. Zo geven ze Nederland ook tijdens de coronacrisis een beetje meer kleur. De bijen hebben het zwaar in Nederland en samen met kinderen willen Zapp en de EO ze graag een handje helpen. Want mensen hebben bijen nodig.

Niet alleen voor honing, maar ook omdat ze ervoor zorgen dat we fruit kunnen eten, koffie kunnen drinken en chocolade kunnen eten. Vanaf maandag 18 mei worden er 10.000 bloembommen verspreid; bollen aarde met daarin zaadjes van bloemen die geliefd zijn onder bijen. Kinderen kunnen ze gratis aanvragen via zappyourplanet.nl en zorgen zo voor een explosie van bloemen in Nederland!

In de tv-uitzendingen zien kinderen hoe de Zapp-duo’s de BIJ-tuintjes aanleggen. In 10 afleveringen van ongeveer 5 minuten gaan de duo’s in opdracht van de kinderen langs bij de ontvangers van de bij-vriendelijke tuin en is tenslotte het eindresultaat te zien.

De presentatie is in handen van Anne-Mar Zwart (EO). Tonnie van der Neut (Michiel Eijsbouts), bekend van de Beste Vrienden Quiz (NTR) is aanwezig als bloem- en bijendeskundige. De afleveringen zijn vanaf zaterdag 30 mei op woensdag, zaterdag en zondag te zien op NPO Zapp om respectievelijk 15.30, 18.00 en 19.00 uur. Ook zijn alle acties terug te zien op de social media kanalen van NPO Zapp.

Bron: NPO/BM

Bericht delen