Acteur Alec Baldwin schiet per ongeluk cameravrouw dood
vrijdag 22 oktober 2021

Acteur Alec Baldwin schiet per ongeluk cameravrouw dood

Acteur Alec Baldwin heeft donderdag per ongeluk een dodelijk schot gelost met een vuurwapen op een filmset in de Amerikaanse staat New Mexico. De cameravrouw Halyna Hutchins is daarbij om het leven gekomen, meldt de politiekorpschef van Santa Fe.

De 42-jarige regisseur Joel Souza is met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht, maar hij is buiten levensgevaar.

Het incident gebeurde tijdens opnames voor de film Rust, een western waar de 63-jarige Baldwin behalve als acteur ook als coproducent voor werkt. De 42-jarige Halyna Hutchins werd per helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Zij overleed daar enkele uren later aan haar verwondingen.

Het zou gaan om een wapen dat werd gebruikt in de western, die zich in de negentiende eeuw afspeelt. “Uit onze eerste bevindingen blijkt dat er een scène gefilmd werd toen een schot werd gelost met het vuurwapen. Rechercheurs doen onderzoek naar wat er precies is afgeschoten”, schrijft de korpschef.

Het onderzoek naar het incident is nog gaande en er is nog niemand aangeklaagd. Wel zijn de opnames voor de film voorlopig stilgelegd. De western gaat over een bandiet wiens kleinzoon veroordeeld is voor moord en die met hem op de vlucht slaat.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen