Act of Crime maakt Politie Landelijke Eenheid in actie voor RTL 5
dinsdag 15 maart 2022

Act of Crime maakt Politie Landelijke Eenheid in actie voor RTL 5

Vanaf maandag 28 maart is in Politie Landelijke Eenheid in actie wekelijks bij RTL 5 te zien hoe de experts van verschillende politiediensten actief zijn in binnen- en buitenland.

Geen politiedienst is zo veelzijdig als de Landelijke Eenheid van de nationale politie. Niet alleen zijn hun werkzaamheden zeer specialistisch maar ook vertrouwelijk of zelfs absoluut geheim. De werkzaamheden zijn enorm afwisselend, soms gevaarlijk en vaak spectaculair – maar altijd gericht op het vergroten van de veiligheid in Nederland.

Zo is te zien hoe politieagente Jantine met haar speurhond Kees na een spannende zoektocht een vermiste vrouw vindt. Jantine werkt voor de Dienst Specialistische Operaties en wordt midden in de nacht ingezet als een vrouw urenlang wordt vermist bij de Sint Pietersberg in Maastricht.

Dienst Infrastructuur
De agenten van Dienst Infrastructuur worden ingezet om op de weg, het water, het spoor en in de lucht om criminelen op te sporen. De agenten komen handelaren van lachgas op het spoor en ontdekken verborgen ruimtes in Franse auto’s met kilo’s drugs. Ook is te zien hoe de agenten een stel inbrekers op de hielen zitten, die zojuist bij een oude vrouw hebben ingebroken. Na een spectaculaire achtervolging worden deze inbrekers uiteindelijk klemgereden en in een weiland met getrokken vuurwapen aangehouden.

Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging
Voor het eerst is er een inkijk bij de persoonsbeveiligers van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) waarbij wordt verteld hoe dagelijks alles in het werk wordt gesteld om vips te bewaken en te beveiligen. Bovendien is te zien wat er allemaal bij komt kijken om een goede DKDB-er te worden.

Dienst Speciale Interventies
In een wijkbureau in Arnhem houdt een man met een bomvest meerdere personen gegijzeld. Het is aan de onderhandelaar van de Dienst Speciale Interventies om te zorgen dat deze zaak geweldloos en zonder interventie wordt opgelost, maar lukt dat?

Politie Landelijke Eenheid in actie wordt geproduceerd door Act of Crime en is vanaf maandag 28 maart wekelijks te zien bij RTL 5.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen