Dinsdag 16 januari 2018

Achtste editie MPJC op 18 juni 2015

Ton van Mil, directeur van iMMovator, kondigt aan dat het Media Park Jaar Congres (MPJC) ook in 2015 weer zal plaatsvinden. Zijn somberheid over de financiële haalbaarheid die hij Broadcast Magazine toevertrouwde, direct na afloop van de 2014-editie, is omgeslagen in optimisme.

“Het MPJC is here to stay. 2015 wordt alweer de achtste editie waarmee het congres duidelijk blijkt te voorzien in een behoefte van de media industrie. Het congres is in 2014 trok een record aantal bezoekers en werd door velen geroemd als de beste editie ever. De lat voor 2015 ligt dus hoog”, aldus Van Mil.

De belangstelling vanuit de markt om het congres te ondersteunen is groot. Vanuit de organiserende partijen, iMMovator, Media Academie en Beeld en Geluid, wordt gewerkt aan een model van ‘Vrienden van MPJC’ om ook meerjarig de toekomst van het MPC als formule te borgen. Hiervoor is grote belangstelling vanuit de industrie. Het congres wordt hierdoor nog meer van en voor de industrie wat altijd al de doelstelling is geweest. Samen met de ‘Vrienden van MPJC’ wordt volop gewerkt aan de programmering.

Rick Nieman zal wederom als dagvoorzitter optreden van MPJC. Het congres zal volop aandacht geven aan de internationale ontwikkelingen en specifiek de enorme marktversnelling die in China zichtbaar is. Uiteraard staan ook de ontwikkelingen rondom YouTube sterren, Gambling en online video centraal in het programma. Ook de nieuwe onderdelen die in 2014 geïntroduceerd werden, zoals de mix & match-sessies en interactiviteit tijdens het plenaire congres, keren terug en worden verder ontwikkeld.

Bron: iMMovator/Broadcast Magazine

Bericht delen