Dinsdag 16 januari 2018

Ab Trik voorzitter Vereniging van Commerciële Radio

Ab Trik, CEO van de Sky Radio Group, is per direct benoemd als nieuwe voorzitter van de Vereniging van Commerciële Radio (VCR). Trik volgt Martin Banga op, die deze functie bekleeddesinds de oprichting zestien jaar geleden, maar eind maart plotseling overleed.

De VCR vertegenwoordigt de gemeenschappelijke belangen van alle commerciële, landelijke radio-exploitanten in juridische en publieke zin. Binnen de Vereniging van Commerciële Radio zijn op dit moment vertegenwoordigd: Radio 538, Sky Radio, Q-music, Radio Veronica, 100% NL, SLAM!FM en BNR Nieuwsradio.

Ab Trik: “De continuïteit moet worden gewaarborgd, de ontwikkelingen binnen de radiowereld gaan nu eenmaal heel erg snel. Vooral nu. De verlenging van de frequenties is weliswaar een feit, maar er is nog veel werk te doen. Onder andere het realiseren van Digitale Radio in Nederland, voorwaarde voor de verlenging van de radiofrequenties.

Het nieuwe voorzitterschap betekent volgens Trik op korte termijn geen verandering van beleid: “We gaan op volle sterkte verder met de ontwikkeling van commerciële radio. Actueel is de gunning van de vrije FM-kavels A7 en A8, die aanstaande is. Goed dat we straks weer een volledig radiolandschap hebben, waarbinnen we een level playing field willen waarborgen voor alle exploitanten.”

Met de benoeming van Trik is het bestuur weer volledig: secretaris Ian Rooker (BNR Nieuwsradio) en penningmeester Jan Willem Brüggenwirth (Radio 538) blijven aan als bestuurslid.

Bron: Sky Radio Group/Broadcast Magazine

Bericht delen