Woensdag 17 januari 2018

Aanmelding Talent Development Program verlengd

Hilversum Media Campus start vanaf 1 oktober het Talent Development Program, een traineeship dat specifiek is afgestemd op de behoeften van de media-industrie. Het biedt een combinatie van werken en leren in de media waarmee deelnemers bijgeschoold worden tot allround mediaprofessionals.

Onder meer Beeld en Geluid, United en RTL zijn partner van het programma.

Het TDP richt zich op young professionals, die pas zijn afgestudeerd aan een mbo-, hbo- of wo-opleiding en dromen van een toekomst in de media-industrie. In het TDP worden zij in 9 maanden klaargestoomd tot allround mediaprofessionals die goed om kunnen gaan met de dynamiek van de media-industrie.

Ze doen werkervaring op bij deelnemende bedrijven en krijgen een breed praktijkgericht programma aangeboden rondom de inhoudelijke thema’s Creatie, Techniek & ICT, Content en Business. Ook wordt er gericht getraind op 21th century skills zoals samenwerken, communiceren, probleemoplossend vermogen en creativiteit.

Er is flinke interesse in het Talent Development Program. Caroline Dutry van Haeften, onderwijskundige van HMC: “Omdat de interesse groot is hebben we de deadline voor inschrijving verlengd tot 17 augustus, om potentiële deelnemers die op vakantie waren tegemoet te komen. Uit alle aanmeldingen wordt een selectie uitgenodigd om op 26 augustus met de bedrijven te komen praten op de selectiedag. Ook voor ons een spannende dag.”

De interesse is ook bij bedrijven groot. Bedrijven kunnen op twee manieren participeren in het Talent Development Program. Ten eerste door talent dat via HMC geworven is een werkplek te bieden. Zo zetten United, Beeld en Geluid en de EO via het TDP vacatures uit voor nieuwe medewerkers. Daarnaast is het mogelijk om jong talent dat al in dienst is mee te laten draaien in het programma.

Zo laat RTL haar trainees van de afdeling Digital deelnemen aan het programma. Ook kunnen professionals (losse) masterclasses en inspiratiesessies bijwonen en daarmee op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen. Young professionals die mee willen doen in het TDP kunnen zich tot en met 17 augustus aanmelden via de website van Hilversum Media Campus. Voor bedrijven die willen meedoen zijn er nog enkele plekken beschikbaar.

Bron: Hilversum Media Campus/Broadcast Magazine

Bericht delen