dinsdag 16 januari 2018

Aanmelding Philip Bloemendal Prijs 2014

De aanmeldprocedure voor de Philip Bloemendal Prijs 2014 is op 21 augustus gestart via de site Bloemendal.info. Vanaf nu kunnen kandidaten zichzelf daar melden in overleg met hun werkgever, of dragen werkgevers zelf kandidaten voor. Gezocht wordt in de eerste plaats naar jong journalistiek presentatietalent.

Kandidaten mogen op 31 december 2014 niet ouder zijn dan dertig jaar

De jury die de aanmeldingen gaat beoordelen bestaat uit voorzitter Frits Spits, Suzanne Bosman, Tim Overdiek, Sofie van den Enk en Luuk Ikink. Op donderdag 11 december 2014 wordt de winnaar van de Philip Bloemendal Prijs 2014 bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking bij Beeld en Geluid in Hilversum. De winnaar ontvangt een geldprijs van 3.500 euro, te besteden aan een opleiding om zich verder in het vak te bekwamen.

Philip Bloemendal, naar wie de prijs genoemd is, heeft veertig jaar lang het gezicht bepaald van het Polygoon bioscoopjournaal. Hij werkte er als redacteur, hoofdredacteur en directeur en hij was al die tijd de sonore stem die de onwankelbare waarheid vertegenwoordigde. Bloemendal begon zijn carrière kort na de oorlog als nieuwslezer bij het toenmalige Radio Herrijzend Nederland en stapte in 1946 over naar het bioscoopjournaal van de firma Polygoon.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen