Dinsdag 16 januari 2018

Aangifte tegen Peter R. de Vries en SBS 6

Huisarts Edwin ten Winkel doet aangifte tegen misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Ook doet de huisarts uit Nuenen aangifte tegen oud-rechercheur Nanco Veenbrink en SBS 6 wegens smaad, laster en privacyschending. Ten Winkel zegt dat hij in de afgelopen twee uitzendingen van Peter R. de Vries ten onrechte aan de schandpaal is genageld. De politie bevestigt dat er een afspraak is gemaakt om de aangifte op te nemen.

Oud-rechercheur Veenbrink verklaarde in het programma van Peter R. de Vries dat de huisarts zijn Filippijnse vrouw Bebe Paña heeft vermoord. Ook zou hij een dubieuze rol gespeeld hebben bij het overlijden van zijn kinderoppas Beth Urbi. Ten Winkel werd in 2007 in hoger beroep vrijgesproken van doodslag op zijn Filippijnse vrouw. Hij kreeg alleen straf voor het verbergen van haar lijk onder een laag beton van het huis van zijn tweelingbroer.

Peter R. de Vries is al jaren bezig met de zaak Bebe Paña. “Het is denk ik een soort haantjesgedrag,” zegt Ten Winkel tegen Omroep Brabant. “Hij heeft geen gelijk gekregen en wil nu in zijn laatste seizoen nog even zijn gelijk halen. Het dient geen enkel publiek belang.”

Veenbrink verklaarde in het programma dat hij zich niet populair heeft gemaakt bij zijn werkgever en collega’s door zijn nek uit te steken voor deze zaak.

Bron: AD/Broadcast Magazine

Bericht delen