dinsdag 16 januari 2018

Aandacht voor filmmuziek op NFF

Filmmuziek zet de toon voor de komende editie van het Nederlands Film Festival onder de titel Film, Muziek, Filmmuziek. Zo is de Gast van het Jaar Fons Merkies en komt er een NFF Soundtrack Show gepresenteerd door Eric Corton.

Ook is er een programma rondom Frank Scheffer, zijn er optredens van 3FM Serious Talents en een eenmalig concert van gelegenheidsband Henny Vrienten, Djurre de Haan en Vincent van Warmerdam. Het Metropole Orkest begeleidt live De Nieuwe Wildernis en het Radio Filharmonisch Orkest speelt bij de film Firebird. Directeur Willemien van Aalst maakte dit bekend tijdens de persconferentie van het NFF op dinsdag.

Ook werd onthuld dat Oscar-winnaar Erik-Jan de Boer (Life of Pi) naar Utrecht komt voor een keynote in het kader van het programma rond visual effects. Daarnaast herdenkt het NFF de tien jaar geleden vermoorde Theo van Gogh met de première van 2/11 Het spel van de wolf en drie Amerikaanse remakes van zijn films.

In NFF Interactive biedt het NFF ruimte aan projecten die de grenzen van het filmische verhaal verkennen in het hart van de festivalprogrammering. NFF Interactive bestaat  uit een driedaags programma, de gameshowcase Indigo, de interactieve installaties Camera Postura en The Emotional Arcade en interactieve films.

Bron: NFF

Bericht delen