Dinsdag 16 januari 2018

Aad van den Heuvel keert terug op tv

Aad van den Heuvel is vanaf vrijdag 10 februari weer wekelijks te zien op de Nederlandse televisie, als co-presentator van het NTR-programma De Halve Maan. Samen met Naeeda Aurangzeb presenteert hij deze talkshow, waarin wekelijks actuele maatschappelijke thema’s worden belicht. Hierbij wordt speciale aandacht besteed aan ontwikkelingen rond de islamitische gemeenschap, van de Arabische lente tot de verbanning van Ajacied Mounir El Hamdaoui. De NTR verzorgt sinds vorig jaar de zendtijd voor de islamitische gemeenschap.

 

Aad van den Heuvel (1935) bereisde als verslaggever voor KRO’s Brandpunt de hele wereld en maakte talloze reportages vanuit oorlogsgebieden. Daarna presenteerde hij programma’s als De Alles is Anders Show, De Ver van mijn Bed Show en Ook dat Nog! Zijn hele carrière al legt Van den Heuvel een grote belangstelling aan de dag voor de Derde Wereld en de multiculturele samenleving.

Van den Heuvel: “Ik ben de afgelopen tijd wel vaker gepolst om weer iets te gaan doen op de Nederlandse tv. Tot nu toe heb ik dat steeds afgehouden, maar bij dit programma had ik het gevoel dat het belangrijk was. Het zou goed zijn als we weer met een open blik naar de wereld gaan kijken, want alle nuance lijkt soms zoek. Neem de Arabische lente. Eerst waren we massaal opgetogen over de revoluties in het Midden-Oosten, nu hoor je ineens dat het nooit wat kan worden met democratie in die landen. Mag het alsjeblieft ietsje genuanceerder?”

Naeeda Aurangzeb (1974) is geboren in Pakistan en woont sinds 1977 in Nederland. Ze werkte als journaliste voor de NCRV, de NMO en RTV West. Ook woonde en werkte ze in de Verenigde Staten en in het Midden-Oosten. Sinds vorig jaar presenteert ze voor de NTR De Halve Maan en op de radio OBA Live. Aurangzeb: “We gaan het zeker niet alleen over zware onderwerpen hebben, er valt genoeg te lachen in  De Halve Maan. Zo hebben we bijvoorbeeld de Schotelservice, een wekelijks overzicht van opmerkelijke televisiefragmenten die we hebben opgevangen met de schotel.”

Bron: NTR

Bericht delen