60 uur taakstraf voor aanval op verslaggever omroep Rijnmond
zaterdag 5 juni 2021

60 uur taakstraf voor aanval op verslaggever omroep Rijnmond

De kerkganger die in maart een verslaggever van de regionale omroep Rijnmond aanviel, heeft daarvoor een taakstraf van 60 uur gekregen. Ook moet hij de journalist een schadevergoeding van 500 euro betalen.

De verslaggever, Jacco van Giessen, werd van achteren aangevallen toen hij vragen stelde aan kerkgangers die de Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel bezochten in coronatijd.

Ondanks de dringende oproep destijds om kerkdiensten digitaal te houden, kwamen er toch 600 tot 700 mensen op de dienst van de Oud-Gereformeerde Gemeente in Nederland af. De kerkbezoekers droegen ook geen mondkapjes. De belager schopte de verslaggever onder meer in zijn buik.

OM neemt aangiften journalisten serieus
De aanval werd gefilmd en kort daarna werd de 43-jarige Krimpenaar aangehouden. “Hoewel de verslaggever niet gewond raakte, maakte het incident diepe indruk op hem en ontstond er maatschappelijke onrust”, verklaart het Openbaar Ministerie.

Het OM zegt aangiftes van journalisten van bedreigingen en mishandelingen zeer serieus te nemen. “Als journalisten hiermee te maken krijgen, wordt het moeilijker om verslag te doen.” Volgens het OM worden er dan hogere straffen geëist en opgelegd.

Bron: NOS/BM

Bericht delen