Dinsdag 16 januari 2018

50 Nederlandse docu's op IDFA

Op het internationale documentairefestival IDFA in Amsterdam zijn 50 Nederlandse documentaires te zien. De veertiende editie van het IDFA vindt plaats van 16 tot en met 27 november. In totaal staan er 319 titels op het programma, waarvan 88 hun wereldpremière beleven.

De organisatie heeft vrijdag het programma van IDFA bekendgemaakt. De Deense documentaire The Ambassador is de openingsfilm. In de competitie voor beste lange documentaire zijn zestien films opgenomen, waaronder twee Nederlandse producties.

Het DeLaMar Theater presenteert op zaterdag 26 november eenmalig, in het kader van IDFA, een bijzondere combinatie van documentaire en theaterconcert rondom het muziekstuk Canto Ostinato. De uitvoering van dit haast meditatieve muziekstuk van Simeon ten Holt door het vermaarde Nederlandse pianoduo Sandra en Jeroen van Veen wordt voorafgegaan door de documentaire About Canto van Ramon Gieling.

Het DeLaMar Theater is dit jaar voor het eerst festivallocatie van IDFA. Naast Canto Ostinato (documentaire en concert) wordt in het weekend van 26 en 27 november de Best of IDFA-selectie vertoond. Van 10.00 tot 18.00 uur zijn de vijf grote prijswinnaars van het International Documentary Film Festival Amsterdam te zien in één programma.

Bron: Theaterparadijs.nl/Nu.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen