Woensdag 17 januari 2018

5 jaar No Pictures Please

Ruim 5 jaar geleden overhandigde hij de mannen van Voetbal International hun verrassende Gouden Televizier-Ring en deed Mies Bouwman live in de uitzending de legendarische uitspraak: “Wie in Godsnaam is Ewout?” Inmiddels heeft Ewout Genemans het succesvolle productiebedrijf No Pictures Please, waar 40 mensen werken en dat onderdeel is van FremantleMedia.

“Een mooie mijlpaal,” noemt hij het eerste lustrum. “Niet alleen in omvang hebben we grote stappen gemaakt, maar heel bewust ook in verbreding van genre en verbetering van kwaliteit, zonder daarbij het unieke van No Pictures Please uit het oog te verliezen. Dit biedt een goede basis om de komende jaren succesvol te kunnen doorgroeien.” Voor zijn bedrijf begon het destijds met de SBS-serie Fans en daarna werden en worden programma’s gemaakt voor RTL 4, RTL 5, EO, KRO-NCRV, NTR en 24Kitchen.

Van Hagelslag naar Halal werd begin dit jaar genomineerd voor de TV-Beelden in de categorie ‘Beste Reality’ en was als Help, My Kid Wants to be a Muslim tijdens MIPCOM in Cannes ook opgenomen in de FremantleMedia-catalogus. Nieuw is onder andere DREAMschool, een format van Jamie Oliver, dat door No Pictures Please wordt gemaakt voor de NTR. Hierin krijgt een groep schoolverlaters een maand lang les van de top van de Nederlandse politiek, entertainment en het bedrijfsleven. Oud bokskampioene Lucia Rijker heeft de rol van ‘hoofdcoach’.

Genemans: “We maken nog steeds veel reality, maar proberen het wel meer inhoud te geven. Zo zijn we nu ook bezig met een documentaire over de 4 Nederlandse jongens die de aanslag in de Bataclan overleefden en bij RTL Late Night hun verhaal deden. Het fijne aan de samenwerking met FremantleMedia is dat je breder en groter kunt denken; er is heel veel knowhow aanwezig. We zijn nu samen met de Engelsen een enorm project aan het ontwikkelen en vanuit FremantleMedia gaan we ook My First Holiday maken voor RTL 5, over mensen die voor het eerst met vakantie gaan naar het buitenland.”

Bekijk hier een interview met Genemans.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen