Dinsdag 16 januari 2018

3JS vastgehouden in Frankrijk

Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte van 3JS zijn gisteren twee uur vastgehouden door een Franse supermarkteigenaar in afwachting van de komst van de politie. De vrouw eiste de videoband van de cameraman die 3JS volgt voor hun soap. Dat vertelde Jaap Kwakman aan Kees Tol in zijn programma De Draaitol op Sterren.nl Radio.

Het is in Frankrijk verboden om zonder vergunning in het openbaar televisieopnames te maken. De Française maakte zich erg boos dat er toch een televisieploeg in haar winkel was en hield de mannen staande. De politie moest er aan te pas komen en die droeg de cameraman op zijn videoband af te geven. “Maar daar stond voor drie dagen materiaal op, dus dat doe je ook weer niet zo gauw”, vertelt Kwakman. “In Frankrijk staat er zelfs een celstraf op. We hebben ze toen een beetje gefopt door een andere band af te geven.”

3JS wordt door een cameraploeg gevolgd bij hun voorbereidingen op het Nationaal Songfestival. De TROS zendt de vierdelige soap vanaf vrijdag 7 januari uit op Nederland 1.

Bron: TROS/Broadcast Magazine

Bericht delen