Article header image

3Doc: Life in a day

Wereldwijd is gebruikers van YouTube gevraagd om deel te nemen aan het project Life in a day, door op 24 juli 2010 een moment van hun leven vast te leggen op video en op dit platform te uploaden. Regisseur Macdonald, de producenten Scott Free UK en YouTube kwamen al snel overeen, dat de film in een enkele dag gedraaid zou worden, van middernacht tot middernacht.

De dag zelf was ook snel vastgesteld. 24 juli is de dag na de Wereldcup, maar valt vroeg genoeg in de zomer. Bovendien is het een zaterdag, zodat men veel tijd aan het project kon besteden. Voor regisseur Kevin Macdonald is de documentaire een metafoor voor de ervaring met internet, waar je in willekeurige volgorde van plek naar plek klikt, terwijl je je eigen gedachten volgt.

Er waren zeven maanden nodig om 4500 uur materiaal uit 192 landen te monteren tot de documentaire die op Sundance 2011 in première ging. Het gaat in dit programma om alledaagse activiteiten en gebeurtenissen uit het leven van de wereld. Het zijn scènes uit een gezamenlijk leven. Materiaal dat niet gebruikt werd is op YouTube geplaatst en toegankelijk voor iedereen.

De VPRO zendt het resultaat vrijdagavond uit iin 3Doc: Life in a day, vanaf 20.25 uur op Nederland 3.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen