27 inzendingen voor Klokhuis Wetenschapsprijs
Woensdag 17 januari 2018

27 inzendingen voor Klokhuis Wetenschapsprijs

Tijdens de Junioropening van InScience, op woensdag 8 november, wordt de Klokhuis Wetenschapsprijs uitgereikt. Uit 27 inzendingen, afkomstig van universiteiten en UMC’s in Nederland, zijn tien onderzoeken genomineerd. Kinderen kunnen tot 7 november stemmen op het onderzoek dat zij het meest interessant vinden.

Het doel van de prijs is om een breed en jong publiek bekend te maken met wetenschappelijk onderzoek in Nederland. Er zijn 27 onderzoeken ingezonden, afkomstig van verschillende Nederlandse universiteiten en UMC’s. De prijs wordt voor de tweede keer uitgereikt. Het Klokhuis bekroont met deze wetenschapsprijs interessant en relevant wetenschappelijk onderzoek voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Aan het winnende onderzoek wordt een wetenschapsaflevering van Het Klokhuis gewijd.

 De shortlist met nominaties is samengesteld door Het Klokhuis. De winnaar wordt gekozen door kinderen. Zij kunnen via een stemtool op de website van Het Klokhuis stemmen op één van de genomineerde onderzoeken. Die zijn afkomstig van Tilburg University (1), Rijksuniversiteit Groningen (2), Universiteit Maastricht (1), Universiteit van Amsterdam (3), Universiteit Utrecht (1), UMC Radboud (1), Academisch Medisch Centrum (1). Kijk hier voor meer informatie over de genomineerden.

De Klokhuis Wetenschapsprijs wordt uitgereikt tijdens de Junioropening van InScience in Nijmegen. De opening wordt gepresenteerd door Pascal Tan. Naast de uitreiking van de prijs, wordt de première van de Klokhuisaflevering Wonen op Mars getoond, het winnende onderzoek van afgelopen jaar.

Bron: NTR/BM

Bericht delen