Dinsdag 16 januari 2018

24 april indiendatum TAX-videoclipfonds

De eerstvolgende indiendatum voor het TAX-videoclipfonds is 24 april 2013. Het fonds is een subsidieregeling met het doel de artistieke kwaliteit van videoclips een impuls te geven en de samenwerking tussen beeldmakers en musici te stimuleren en te versterken.

Een project moet in zowel beeld als muziek het gangbare overstijgen. In de uitvoering van deze regeling bundelen het Mediafonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie hun krachten. Per jaar is er 300.000 euro beschikbaar. Sinds de oprichting in 2006 heeft het TAX-videoclipfonds financiële steun verleend aan zo’n 115 videoclips, onder meer voor nummers van Bastian, Tim Knol, De Jeugd van Tegenwoordig, Anouk, Lucky Fonz III en De Kift.

Beeldmakers kunnen samen met een (pop)artiest, band, dj of producer een plan voor een videoclip indienen. Belangrijk is dat beeld en muziek een bijzondere combinatie vormen die het gangbare overstijgt. Of dat zo is, wordt beoordeeld door een adviescommissie die bestaat uit vier leden. De commissie bestaat nu uit Wilbert Mutsaers (zendermanager 3FM en Radio 6) en Rogier van der Ploeg (regisseur en oprichter/eigenaar Czar.nl). Eind april worden de twee nieuwe leden van de adviescommissie 2013 bekend gemaakt.

Download het aanvraagformulier hier (pdf).

Bron: Videoclipfonds.nl

Bericht delen