2,2 miljoen kijkers voor live-uitzending The Passion
vrijdag 15 april 2022

2,2 miljoen kijkers voor live-uitzending The Passion

Het hoopvolle verhaal van The Passion trok donderdagavond 14 april 2.240.000 kijkers op NPO 1. KRO-NCRV liet tijdens de live-uitzending vanuit Doetinchem onder leiding van verteller Ruud de Wild weer een actuele versie van het paasverhaal zien.

Het thema ‘Alles komt goed?!’ was een belangrijke boodschap in deze twaalfde editie. De boodschap stond in het paasverhaal centraal en in de processie die zich dit jaar richtte op jongeren. Online kwamen kijkers ook bijeen in een virtuele processie en liepen 14.500 kijkers mee uit heel Nederland. Dit jaar eindigt het niet bij de opstanding van Jezus, maar krijgt het verhaal een vervolg op donderdag 26 mei met The Passion Hemelvaart.

Ondanks een plein zonder publiek, heeft de kijker thuis The Passion alsnog op de eerste rij kunnen beleven. De actuele vertelling van Ruud de Wild, bekende muzieknummers en de veroordelingsscene aan de talkshowtafel van Jeroen Pauw bleven niet onopgemerkt door kijkers bleek uit de duizenden social media reacties.

Ondertussen werden kijkers uit heel het land met elkaar verbonden tijdens de virtuele processie waar inspirerende en hoopvolle verhalen online met elkaar werden uitgewisseld. Bovendien waren er door heel Nederland honderden initiatieven om samen te kijken. Nieuw dit jaar was PassionTalk die direct na de uitzending op NPO 1 Extra werd gepresenteerd door KRO-NCRV presentator Klaas van Kruistum. Samen met de hoofdrolspelers en enkele bekende gasten werd nagepraat over The Passion en kregen kijkers eerste beelden te zien uit The Passion Hemelvaart.

KRO-NCRV Directievoorzitter Peter Kuipers: “The Passion laat zien dat we in deze donkere dagen behoefte hebben aan hoop. Met dit eeuwenoude verhaal zijn opnieuw kijkers met elkaar verbonden. Door het verhaal, de vele initiatieven om samen te kijken en de groep jonge kruisdragers, waaruit vriendschappen voor het leven zijn ontstaan. Opvallend is dat er veel jonge kijkers waren voor deze editie van The Passion: zo geven we als KRO-NCRV het paasverhaal met de boodschap ‘Alles komt goed?!’ door aan nieuwe generaties. Ik kijk uit naar The Passion Hemelvaart waarin de boodschap vertrouwen centraal staat.”

De twaalfde editie werd in opdracht van KRO-NCRV geproduceerd door Mediawater en mede mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk in Nederland, Kansfonds en de Gemeente Doetinchem. De uitzending is terug te kijken via npostart.nl. The Passion Hemelvaart is op donderdag 26 mei om 20.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen