Dinsdag 16 januari 2018

20 Aanmeldingen Philip Bloemendal Prijs 2012

Voor de Philip Bloemendal Prijs 2012 zijn 20 aanmeldingen ontvangen van jonge talentvolle presentatoren. Welke Nederlandse journalistieke presentator zich het beste bedient van effectief en zorgvuldig taalgebruik, zal op 13 december bekend worden. Dan wordt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid de Philip Bloemendal Prijs 2012 uitgereikt.

De jury bestaat uit: Frits Spits (als voorzitter), publiciste Aaf Brandt Corstius, Suzanne Bosman (RTL), Tim Overdiek (NOS) en de winnaar van 2010: Ajouad el-Miloudi (KRO/BNN). Zij buigen zich de komende weken over de kandidaten en rond half  november worden drie genomineerden bekend gemaakt. Raoul Heertje reiktt de prijs uit en levert op eigen wijze een inhoudelijke bijdrage aan het programma.

United sponsort de prijs en stelt onder meer een reportagewagen, apparatuur, faciliteiten en mankracht ter beschikking. Het door United ontwikkelde Media Asset Management en Workflow systeem LOOMS wordt ingezet voor de distributie van alle content voor de jurering. United Postproduction monteert de nominatiefilmpjes en clipjes. Tijdens de uitreiking verzorgt United de cameraregistratie en een live webcast.

De Stichting Philip Bloemendal Fonds wil met deze tweejaarlijkse stimuleringsprijs kwaliteitsbesef doorgeven aan nieuwe generaties journalistieke presentatoren. In december 2011 gingen het fonds en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid samenwerken, om het voortbestaan van de talentprijs te garanderen.

Bron: Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Bericht delen