2.756.000 kijkers voor The Passion
vrijdag 10 april 2020

2.756.000 kijkers voor The Passion

In tijden van angst juist het verhaal van hoop vertellen. Dat wilden de omroepen EO en KRO-NCRV en producent Mediawater. Daarom kwamen ze op Witte Donderdag met een actuele en aangepaste versie van The Passion. Zonder live band en zonder publiek. Maar met een online processie (met 20.000 deelnemers), een live vertelling afgewisseld met scènes en liedjes uit de afgelopen negen edities.

Verteller Johnny de Mol nam ons live mee in het paasverhaal anno nu en verslaggever Anne-Mar Zwart deed bij het bekende verlichte kruis live verslag van de virtuele processie, waar iedereen thuis bij kon aansluiten. Voor de omroepen en producent stonden gezondheid en veiligheid centraal. Dat betekende dat The Passion in Roermond niet door kon gaan. De uitzending trok 2.756.000 kijkers op NPO 1, zo blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Dat is nog meer dan vorig jaar, toen The Passion 2,4 miljoen kijkers telde. The Passion van 2015 is de beste bekeken editie. Daar keken toen live meer dan 3,5 miljoen mensen naar.

Hieronder de muzikale finale met het nummer Geef mij nu je angst, ik geef je er hoop voor terug van André Hazes. Nederlanders, van jong tot oud, zongen uit volle borst mee en brachten zo met elkaar een bemoedigende boodschap.

Bron: BM

Bericht delen