1,5 miljoen kijkers voor laatste uitzending De Kwis
Zondag 29 april 2018

1,5 miljoen kijkers voor laatste uitzending De Kwis

De NPO 1-show De Kwis van BNNVARA heeft zaterdag na zeven jaar afscheid genomen van de kijker. De laatste uitzending behaalde 1.520.000 kijkers en is daarmee de winnaar op primetime. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

De gast bleek presentator Paul de Leeuw zelf te zijn. Hij werd ondermeer geconfronteerd met de talrijke min of meer geflopte programma’s die hij de laatste jaren heeft gemaakt, zoals Paul’s Puber Kookshow, Wie steelt mijn show?, Lekker Laat! en Als je alles hebt gehad!

In het programma De Kwis met Joep van Deudekom, Niels van der Laan, Jeroen Woe, Rob Urgert en De Leeuw als presentator werd op satirische wijze het nieuws van de week doorgenomen. Iedere week schoof een gast aan die vragen beantwoordde over de actualiteit. Juist het format van het programma heeft de mannen doen besluiten te stoppen. “Binnen de vaste structuur is er veel mogelijk, maar het format beperkt ons nu te veel. Bij de groep is een soort vernieuwingsdrang”, legt Woe uit. Met name Joep van Deudekom en Rob Urgert waren toe aan wat nieuws. “We hebben dus maar besloten om in goede sfeer en vriendschappelijk uit elkaar te gaan.”

Hemel

Het slot van het programma verliep met een gang naar de ‘hemel der vergeten quizmasters’ voor de komieken. Daar ontmoetten ze de andere engelen, die eerder op de avond al hun opwachting hadden gemaakt: Rad van Fortuin-icoon Hans van der Togt, Get The Picture-presentatrice Paula Udondek, Lingo-vader François Boulangé en Herexamen-gezicht Inge Diepman.

De laatste aflevering was overigens niet de best bekeken uitzending van het seizoen. Dat was op 31 maart, toen 1.964.000 mensen op De Kwis afstemden.

Bron: BM

Bericht delen