Zomerspijkers vervangt Spijkers met Koppen in de zomer
donderdag 6 juni 2019

Zomerspijkers vervangt Spijkers met Koppen in de zomer

Het NPO Radio 2-programma Spijkers met Koppen gaat met vakantie en Zomerspijkers neemt het stokje weer over. Iedere zaterdag bepaalt een bekende gast in Zomerspijkers twee uur lang de muziek op NPO Radio 2.

Dit jaar zijn dat onder anderen Tygo Gernandt, Sylvana Simons, Jeangu Macrooy, Peter Buwalda, Winfried Baijens, Kamagurka, Tania Kross, Herman Brusselmans en Pieter Derks. Zij schuiven aan om te praten over hun muziekkeuze: hun eerste singletje bijvoorbeeld, hun guilty pleasure of hun favoriete dansplaat.

Het programma wordt dit jaar afwisselend gepresenteerd door Dolf Jansen, Jeroen Kijk in de Vegte, Willemijn Veenhoven en het duo Frank Evenblij en Erik Dijkstra. Zomerspijkers is vanaf 15 juni elke zaterdagmiddag tussen 12.00 uur en 14.00 uur te horen bij BNNVARA op NPO Radio 2.

Net als Spijkers met Koppen heeft Zomerspijkers een team van cabaretiers met onder meer Stefan Pop, Katinka Polderman, Marcel Harteveld en Patrick Nederkoorn klaarstaan om het (komkommer)nieuws op de hak te nemen en uiteraard wordt er iedere week speciaal voor de gast een Zomerspijkerslied geschreven. Zomerspijkers komt niet vanuit het Utrechtse café Florin, maar de hele zomer live vanaf Beachclub HUB op het Mediapark in Hilversum.

Dolf Jansen presenteert Zomerspijkers van 15 juni tot en met 6 juli. Jeroen Kijk in de Vegte op 20 en 27 juli. Willemijn Veenhoven neemt het stokje over van 3 augustus tot en met 17 augustus. Frank Evenblij en Erik Dijkstra presenteren de laatste twee van het jaar, op 24 en 31 augustus.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen