Zilveren Reissmicrofoon voor podcast Virus Verhalen
donderdag 25 juni 2020

Zilveren Reissmicrofoon voor podcast Virus Verhalen

De NPO Radio 1-podcast Virus Verhalen van Heleen Hummelen heeft de Zilveren Reissmicrofoon 2020 gewonnen. De prijs werd donderdag uitgereikt tijdens een kleine ceremonie in Het Ketelhuis in Amsterdam.

De podcast Virus Verhalen ontstond tijdens de corona-isolatie en verscheen sinds 30 maart acht weken lang twee keer per week. ‘De podcast neemt ons mee op een tocht door wachtend – en op anderhalve meter afstand levend Nederland. De podcast is prachtig radiofonisch gemaakt. We horen Holland Doc op zijn best. Hier wordt radiodocumentaire-geschiedenis geschreven’, aldus de jury.

De andere twee genomineerden waren het BNR-programma Big Five waarin Roelof Hemmen elke dag van de werkweek een visie op een actueel onderwerp geeft en NPO Radio 2-dj Stefan Stasse.

Eerder werd al bekendgemaakt dat de Ere-Zilveren Reissmicrofoon dit jaar naar coryfee Peter van Bruggen ging die met zijn ‘beeldende manier van radio maken veel aan het medium heeft toegevoegd’.

De Zilveren Reissmicrofoon voor het beste radioprogramma of de beste radiomaker van het jaar werd voor het eerst uitgereikt in 1966. De jury van de Zilveren Reissmicrofoon bestaat momenteel uit radiorecensenten en mediajournalisten Edwin Wendt, Frederique de Jong, Jan Emous, Roeland van Zeijst en juryvoorzitter Vincent Bijlo.

Bron: Stichting Nipkow/BM

Bericht delen