Dinsdag 16 januari 2018

Zes nieuwe programma's bij NPO Radio 2

NPO Radio 2 start het nieuwe jaar met zes nieuwe programma’s. Vanaf 3 januari heeft vooral het weekeinde een nieuw geluid. Rob Stenders maakt op zaterdag het middagprogramma Rob Standards en Paul Rabbering presenteert op zondagmiddag Paul!.

In het nieuwe programma van Rob Stenders (PowNed) is veel aandacht voor de jubilea van ‘classic albums’. Daarnaast introduceert Stenders de Parallelle Universum Parade op NPO Radio 2. Hierin wordt de hitlijst uit een bepaald jaar met terugwerkende kracht in een nieuwe volgorde gezet. Stenders: “Wat was nou eigenlijk de beste nummer 1 geweest in een bepaald jaar? Samen met luisteraars ga ik de pophistorie herschrijven.”

Nieuw op NPO Radio 2 is ook het programma Paul! van Paul Rabbering, op zondag van 16.00 tot 18.00 (KRO-NCRV). Rabbering gaat op zoek naar de allergrootste fans van Nederland. Wie is de ‘Topfan’ van een bepaalde artiest?

Jasper de Vries gaat elke zaterdag- en zondagochtend zijn programma Echt Jasper (NCRV) maken tussen 06.00 en 09.00 uur. Jeroen Kijk in de Vegte zoekt op zondag van 12.00 tot 14.00 in het lunchprogramma Bureau Kijk in de Vegte (KRO) het antwoord op triviale en minder triviale vraagstukken van luisteraars. Aansluitend presenteert Kristel van Eijk haar programma Zo’n Zondag (WNL) op een nieuw tijdsstip, van 14.00 tot 16.00 uur.

Wie vanaf januari doordeweeks vroeg wakker is hoort Frank van ’t Hof op NPO Radio 2. Hij gaat tussen 04.00 en 06.00 zijn programma Vroeg op Frank (VARA) maken. Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur is vanaf 3 januari de plek voor Bart Arens en zijn nieuwe programma Aan de Slag! (AVROTROS), met veel herkenbare muziek en bijzondere albumtracks.

Jurre Bosman, zendermanager NPO Radio 2: “De programma’s op zaterdag en zondag zijn de ‘weekendbijlage’ van NPO Radio 2. We bieden onze luisteraars al jaren een groot aantal onderscheidende programma’s, waaronder Spijkers met Koppen en Muziekcafé. Ik ben er trots op dat we daar vanaf januari ook shows van Rob Stenders en Paul Rabbering aan toe voegen, twee enorme muziekliefhebbers die goed passen bij NPO Radio 2. De weekendprogrammering van de zender is daarmee een betere soundtrack voor de zaterdag en zondag.”

Bron: NPO Radio 2

Bericht delen