Zendmast IJsselstein vanaf 7 december weer De Grootste Kerstboom
zondag 10 november 2019

Zendmast IJsselstein vanaf 7 december weer De Grootste Kerstboom

De 120 lampjes van de Gebrandytoren gaan op zaterdag 7 december weer branden. De 367 meter hoge zendmast in IJsselstein zal dan voor 21ste keer de ‘grootste kerstboom ter wereld’ zijn. De lampjes worden in de loop van deze maand aan de zendmast gehangen.

De zanger Lee Towers zal net als in 1993 en 2003 bij de ontsteking optreden. Voorzitter Mieke Kromwijk van de stichting De Grootste Kerstboom verwacht dat het een dag met een gouden randje wordt: “Dit jaar plukken we bij de voorbereidingen de vruchten van het vele werk dat we vorig jaar hebben verzet. De nieuwe verlichting heeft zich bewezen en ligt klaar voor gebruik. De begroting is nagenoeg rond en de artiesten zijn geboekt. Het aftellen naar de ontsteking is begonnen, nog een paar weken en de boom is weer een stralend middelpunt van de regio”, vertelt ze.

De eerste keer dat de ‘kerstboom’ ging branden was in 1992. In de afgelopen decennia werd het evenement verschillende keren door tegenslag getroffen. In 1995 was er een defect aan de tuidraden, in 1999 en 2001 lukte het niet de financiering rond te krijgen en in 2011 moest de zendmast worden hersteld na een grote brand. In 2017 sloeg de bliksem in vlak voor de ontsteking waardoor het feest niet door ging.

De lampjes van de ‘kerstboom’ zullen tot 6 januari 2020 blijven branden.

Bron: RTV Utrecht/BM

Bericht delen