Dinsdag 16 januari 2018

WWOZ in New Orleans: unieke community radio

Het blad Rolling Stone schaart het onder de beste vijf radiostations van Amerika. Bob Dylan schreef een handgeschreven brief ter aanbeveling en muziekiconen staan twee keer per jaar live in de studio te spelen als er geld moet worden opgehaald.

Acteur John Goodman is fan en ook altijd bereid dit unieke muziekstation een handje te helpen. Broadcast Magazine ging op bezoek bij WWOZ in New Orleans.

Marc Stakenburg, ruim dertig jaar presentator voor de KRO radio, sprak met dj Murf Reeves en general manager David Freedman en ontdekte een heel andere manier van radio maken. Vorig jaar werd 1,76 miljoen dollar opgehaald, maar Freedman geeft daarvan opvallend genoeg geen cent aan de sterren van zijn organisatie, de dj’s. WWOZ heeft wel een professionele staf die aan gedegen marktonderzoek doet.

“We zijn ons bewust van de markt, maar worden gedreven door onze missie, nooit andersom. We zullen nooit een programma stoppen of veranderen uit overwegingen van marktaandeel of wat dan ook. Sinds 1992 zijn er bij ons niet meer dan drie programma’s verdwenen. Veel radiostations vandaag de dag zijn zo saai en verliezen alleen maar marktaandeel, waarna ze nog saaier gaan programmeren.”

De volledige reportage over WWOZ van Marc Stakenburg is te lezen in Broadcast Magazine 322, die half maart verschijnt. Klik hier voor een abonnement.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen