Wouter van der Goes ontevreden over zijn tijd als programmadirecteur bij Qmusic
woensdag 5 oktober 2022

Wouter van der Goes ontevreden over zijn tijd als programmadirecteur bij Qmusic

NPO Radio 2 dj Wouter van der Goes vond zijn vorige baan als programmadirecteur bij Qmusic “heel ingewikkeld”. Dat zegt hij in een nieuwe aflevering van de podcast De Broadcast waarin hij te gast is. Patrick van Denderen en Peter Oostrom hebben een uitgebreid gesprek met Wouter over zijn rijke radio-loopbaan.

Wouter begon zijn radiocarrière bij Radio 538 en stapte daarna over naar Veronica FM. Hij zegt daarover in de podcast: “Eigenlijk kwam je niet veel verder bij 538. Ik had ook wel mot gekregen met Erik de Zwart. Ik kwam Robert Jensen tegen en die zei: ‘ik heb eigenlijk wel interesse in jou’. Veronica was in zekere zin wel een soort droom”, aldus van der Goes. Hij vertelt dat zijn contract toen niet veel meer was dan een briefje.

3FM’s Glazen Huis
Verder was Wouter, samen met Giel Beelen en Claudia de Breij, bewoner van het eerste Glazen Huis in 2004, wat 3FM toen organiseerde in Utrecht. “Ik kwam thuis ’s avonds en toen keek ik naar het 8 uur journaal en daar zaten we in… toen heb ik een half uur voor me uit zitten staren van wat is hier gebeurd”, aldus de NPO Radio 2 dj.

Qmusic
Na 3FM stapte Wouter over naar Qmusic waar hij, naast dj, ook programmadirecteur werd. Dat was minder ‘zijn ding’. Hij zegt daarover: “Ik vond dat heel ingewikkeld, ik heb ook al die tijd gedacht: heb ik hier wel goed aan gedaan? Maar ja ik kon niet meer terug. Ik heb een fantastische tijd bij Q gehad, maar ik vond de periode dat ik daar programmadirecteur was niet de allerleukste.” Bij Qmusic heeft Wouter overigens wel ooit ochtendshow-dj Mattie Valk aangenomen “Ik wil niet lullig doen, maar de ontdekker van Mattie Valk zit hier tegenover jullie. Mattie heb ik aangenomen als vormgever en Mattie was fantastisch.”

NPO Radio 2
Tegenwoordig maakt Wouter van der Goes programma’s op NPO Radio 2, samen met Qmusic de grootste zender van Nederland “Ons doel is nooit om de grootste zender van Nederland te worden maar wel om de beste radio te maken en als het gevolg dan is dat je de grootste zender wordt dan is dat maar zo”, aldus Wouter.

Bron: De Broadcast/BM

Bericht delen