Wolter Kroes op 1 in de Oranje Top 500
maandag 17 juni 2024

Wolter Kroes op 1 in de Oranje Top 500

Tussen de eerste en tweede wedstrijd van Oranje in de poulefase, zendt radiostation 100% NL voor de eerste keer de Oranje Top 500 uit. Wolter Kroes is bovenaan de lijst geëindigd met zijn hit Viva Hollandia.

De allereerste editie van de Oranje Top 500 is van maandag 17 tot en met vrijdag 21 juni elke dag te horen tussen 9.00 en 17.00 uur op 100% NL.

Wolter Kroes kreeg net iets meer stemmen dan de andere ultieme Oranje-klassieker Wij Houden Van Oranje van André Hazes, dat op de tweede plek in de lijst eindigde. De familie Hazes is hoe dan ook zeer Oranje-gezind en andersom geldt dat ook: Hazes staat maar liefst zestien keer in de lijst (3x junior, 13x senior).

Meeste noteringen
Hofleveranciers van de Oranje Top 500 zijn BLØF en Marco Borsato met allebei 19 hits in de lijst. Daarnaast is duidelijk te merken dat Guus Meeuwis bezig is aan zijn laatste reeks concerten Groots met een zachte G, want de Brabander staat met 14 liedjes in de toplijst. Opvallend is dat er ook twee Duitstalige platen in de Oranje Top 500 staan: De Toppers op #376 met Wir Sind Die Holländer en Donnie & Chantal Janzen met Schultenbräu op #490.

Wesley Sneijder
De Oranje Top 500 heeft zelfs een oud-deelnemer van het EK tussen alle andere liedjes staan. Recordinternational Wesley Sneijder komt voorbij op nummer 450 met Ik Ben Net Als Jij (Ich Bin Wie Du), het nummer dat hij voor dit EK Voetbal uitbracht samen met zanger Wesley Bronkhorst.

Bron: Mediahuis Radio/BM

Bericht delen