Dinsdag 16 januari 2018

Westerweel maakt ochtendshow bij Sublime FM

Bas Westerweel pakt zijn liefde voor het radiovak weer op. Bij Sublime FM presenteert hij vanaf half januari de ochtendshow waarin hij actualiteiten bespreekt. Hiermee geeft Sublime FM, naast het Nieuws van de Vooruitgang, meer verdieping aan de zender. In het Nieuws van de Vooruitgang worden opmerkelijke ontwikkelingen en initiatieven gedeeld die streven naar een betere toekomst.

Westerweel, die ook creatief eindverantwoordelijk is voor de hele zender, werkt aan het programma mee omdat hij radio wil maken voor mensen die meer willen horen dan dat ‘hun oren lang zijn’: “We worden dagelijks overstelpt met negatief nieuws. Daarom willen wij juist het positieve aspect van het nieuws belichten. Het nieuws moet aan het denken zetten, nieuwsgierig maken en inspireren om vooruitgang te boeken. We selecteren onze thema’s niet alleen uit het dagelijks aanbod van het mainstream nieuws. We zoeken ook naar opmerkelijke zaken in de wereld om ons heen: op straat, via Twitter, via mensen die ik spreek. Ik ben iemand die continu aan staat. Kennis is van iedereen en de ochtendshow wordt het platform voor die kennis.”

De belangrijke pijlers van het programma zijn technologie, gezondheid, cultuur en innovatie. Gesprekken en informatie worden afgewisseld met de sound van Sublime FM: een mix van jazz, soul, latin en funk. Sublime FM, voortgekomen uit Arrow Jazz FM, wil haar luisteraars actief betrekken bij de samenstelling van haar programma’s. Via social media, partnerships en themabijeenkomsten komt de zender met luisteraars in contact. “Samen met onze luisteraars werken we aan een positief geluid. Er is namelijk zoveel geluid dat je meer kunt maken”,  aldus een enthousiaste Westerweel.

Bron: Sublime FM

Bericht delen