Article header image

Week van de Digitale Radio 2016 afgesloten

​Joanne van Goethem uit Terneuzen is zaterdag de winnares geworden van een Jeep Renegade met een digitale DAB+ autoradio. Deze actie maakte onderdeel uit van de Week van de Digitale Radio 2016, die afgelopen week plaatsvond.

Tijdens het spannende finalespel, dat zaterdag bij Beeld en Geluid in Hilversum werd gespeeld, streden vijf finalisten om deze prijs.

De derde editie van de Week van de Digitale Radio,werd ook dit jaar volop gevierd met én door alle aangesloten radiostations, inmiddels meer dan 60. Alle radiostations hebben op eigen wijze hun luisteraars geïnformeerd en DAB+ prijzen weggegeven door middel van diverse acties. De landelijke campagne op radio, tv en social media bereikte een groot deel van Nederland. De Week van de Digitale Radio is bedoeld om de bekendheid en voordelen van digitale radio en in het bijzonder DAB+, de opvolger van FM, onder de aandacht te brengen.

De bekendheid met DAB+ blijft groeien. Digitaal radio luisteren via verschillende platformen, waaronder DAB+, raakt steeds meer ingeburgerd. In de eerste helft van 2016 is de verkoop van digitale DAB+ radio’s toegenomen met 52 procent ten opzichte van de eerste helft van 2015.

Bron: Radiodigi/Broadcast Magazine

Bericht delen