Vroege Vogels wint Groeneveldprijs 2018
zaterdag 6 oktober 2018

Vroege Vogels wint Groeneveldprijs 2018

Het BNNVARA-programma Vroege Vogels heeft de Groeneveldprijs 2018 gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan personen of instellingen, die op een bijzondere wijze een bijdrage hebben geleverd aan het debat over de groene ruimte.

De prijs werd uitgereikt in Kasteel Groeneveld in Baarn. Vroege Vogels is iedere vrijdag om 19.35 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2 en is iedere zondag te beluisteren van 07.00 tot 10.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

Wim van Gelder van de Stichting Groeneveld: “De sprankelende en inhoudelijke presentatie van wetenswaardigheden over de natuur, die overal om ons heen aanwezig is, is een belangrijke aanleiding voor de uitreiking van de Groeneveldprijs. Vroege Vogels heeft al gedurende veertig jaar met kennis en enthousiasme de waarde van natuur en landschap in hun verrassende en aantrekkelijke uitzendingen uitgedragen.”

Volgens de Stichting Groeneveld onderscheidt Vroege Vogels zich van andere natuurprogramma’s ‘door de natuur dicht bij huis aandacht te geven’. Dit doet het programma onder meer door luisteraars te betrekken: ‘De grote betrokkenheid van luisteraars, die ook in uitzendingen gehoord worden, versterkt de boodschap dat de natuur een bezit en verantwoordelijkheid van ons allen is.’

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen