Article header image

Voorlopig stilte op FM-kavel A7

De voorzieningenrechter van de Rechtbank in Rotterdam heeft vrijdag uitspraak gedaan inzake het landelijke FM-kavel A7. Dit meldt Radio.nl. De rechter heeft het verzoek van Ad Venture Radio B.V. om een voorlopige voorziening afgewezen. Ad Venture Radio B.V. had een aanvraag ingediend voor dit landelijke FM-kavel, maar zegt ten onrechte te zijn afgewezen. Volgens het Agentschap Telecom was dit omdat Ad Venture Radio B.V. niet voldeed aan de vereisten.

Ad Venture Radio B.V. had geen (deel van het) eenmalig bedrag gestort en ook het eenmalig bedrag niet in haar bedrijfsplan verwerkt. Volgens Ad Venture hoefde zij dit ook niet te doen, omdat een eenmalig bedrag volgens de Telecommunicatiewet moet zijn gebaseerd op ‘een percentage van de winst (voordelen) die redelijkerwijs met de vergunning kan worden gemaakt’. En een bedrag van 17,5 miljoen euro als eenmalig bedrag is geen percentage van de winst, maar een veelvoud ervan. En dus was volgens Ad Venture de Regeling Eenmalig Bedrag ongeldig.

De voorzieningenrechter heeft nu geoordeeld dat het eenmalig bedrag wel degelijk geldig was. Het bedrag is volgens de voorzieningenrechter op een zorgvuldige wijze tot stand gekomen. De aanvraag van Ad Venture is volgens de rechter dan ook terecht afgewezen. Wel had het Agentschap Telecom volgens de rechtbank zijn besluit beter moeten motiveren.

De uitgifteprocedure van FM-kavel A8 loopt nog en naar verwachting zal dit kavel (met een clausulering van jazz en klassieke muziek) voor 1 september worden toegewezen.

Bron: Radio.nl

Bericht delen