Dinsdag 16 januari 2018

Voorbereidingen 538 voor War Child in volle gang

Van 22 tot en met 29 maart 2013 is 538 weer acht dagen lang non-stop actief voor War Child. De actieweek is gevuld met acties en optredens van diverse bekende artiesten. De opbrengst van deze nieuwe editie gaat naar verlaten oorlogskinderen.

Zaterdag 9 februari vertrekken Barry Paf en Frank Dane naar Colombia om meer te weten te komen over het werk van War Child. Zo bezoeken zij projecten in de hoofdstad Bogotá en in de Colombiaanse jungle. De dj’s blijven tot en met vrijdag 15 februari in Colombia.

De actieweek van 2013 staat in het teken van oorlogskinderen die hun ouders kwijt zijn. Veel van hen belanden in de prostitutie, of worden uitgebuit als huisslaaf of kindsoldaat. War Child komt op voor deze verlaten kinderen en zorgt ervoor dat ze op een veilige plek weer gewoon kind kunnen zijn. Samen met de kinderen betrekt War Child zoveel mogelijk verzorgers, leraren en lokale bestuurders bij hun werk. Zodat zoveel mogelijk mensen de stem van oorlogskinderen horen en ook volwassenen het recht van kinderen om op te groeien zonder geweld of misbruik respecteren.

Bron: 538

Bericht delen