Dinsdag 16 januari 2018

Vinylweek op NPO Radio 4

NPO Radio 4 presenteert tot en met vrijdag 1 december de Vinylweek. Wie denkt dat vinyl alleen nog te vinden is in de stoffige huiskamers van opa en oma, heeft het mis. Sterker nog: vinyl is terug van weggeweest. 

De verkoopcijfers van LP’s stijgen de laatste jaren in rap tempo en ook de platenbeurzen zijn al lang geen plek meer waar alleen de beroepsliefhebbers op af komen. Reden genoeg om de mooiste LP’s een week lang in het zonnetje te zetten tijdens de NPO Radio 4 Vinylweek.

Tot en met vrijdag 1 december hoort de luisteraar de beste klassieke vinylreleases van het afgelopen jaar, is Mozarts Requiem te horen als LP van de Week en draait de zender favoriete platen van luisteraars.

In de programma’s Vrije Geluiden (VPRO), Diskotabel (NTR), De Klassieken (AVROTROS) en Podium (NTR) viert NPO Radio 4 de hele week de romantiek van de langspeelplaat.

Op vrijdag 1 december wordt de Vinylweek feestelijk afgesloten met een uitzending van Podium vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum. Hier zijn bezoekers tussen 16.00 en 19.00 van harte welkom om langs te komen met hun lievelingsplaat. Bovendien kan men hier op deze dag een kijkje nemen bij een speciale tentoonstelling met oude draaitafels.

Bron: NPO Radio 4/BM

Bericht delen