Vincent Bijlo maakt radioconference op oudejaarsavond
dinsdag 24 november 2020

Vincent Bijlo maakt radioconference op oudejaarsavond

Op 31 december speelt Vincent Bijlo, live vanuit het Beauforthuis in Austerlitz, zijn oudejaarsshow in Kunststof Radio op NPO Radio 1. De titel is Kuchschermtijd.

Er is geen kabinet, geen OMT en geen Veiligheidsregio die hem daarvan kan weerhouden. Hij neemt het afgelopen jaar onder de loep aan de hand van radiofragmenten.

Bijlo: “Ook al zakt de R tot ver onder de 1, ik speel. Want als er één jaar is dat een oudejaarsconference verdient dan is het 2020. Voorwaarde is uiteraard dat de luisteraars zich aan de coronamaatregelen houden. Dit betekent dat Kuchschermtijd een anderhalvemeteruitzending zal zijn die slechts met een beperkt aantal gasten in de huiskamer te beluisteren is. Ik raad u dringend aan om tijdens de show mondkapjes te dragen, als u met buitenhuishoudelijke gasten luistert, in verband met de bij hard lachen vrijkomende aerosolen.”

Of er tijdens de live uitzending publiek aanwezig kan zijn in het Beauforthuis is nu nog niet te zeggen. Bijlo: “We hadden het plan om bezoekers van de show van tevoren te vaccineren, daarvoor waren al een aantal doses aangeschaft, maar nu blijkt dat het in mijn vriezer niet koud genoeg is, dus die zijn bedorven. Mocht ik nou toch helemaal alleen in het Beauforthuis zijn, 31 december, dan kan ik altijd nog… Nee, dat verraad ik niet, ik zeg alleen: radio is verbeelding.”

De uitzending is donderdag 31 december vanaf 19.30 uur te beluisteren bij de NTR op NPO Radio 1.

Bron: NTR/BM
Foto: Erik van ’t Woud/NTR

Bericht delen