Dinsdag 16 januari 2018

Veronica overweegt stappen tegen Q-music

Radio Veronica en Q-music liggen met elkaar in de clinch. Volgens Veronica heeft Jeroen van Inkel de radiorubriek De Plaat en zijn Verhaal gekopieerd. Het item werd ooit bedacht door Erik de Zwart en is sinds 2003 in het programma van Bart van Leeuwen te horen. Deze week bleek dat Jeroen van Inkel een soortgelijke rubriek in zijn programma heeft onder de titel De Kerstplaat en zijn Verhaal. Bart van Leeuwen is nu boos op zijn ex-collega bij Veronica omdat het onderdeel wel erg veel op zijn rubriek lijkt.

Radio Veronica onderzoekt of juridische stappen mogelijk zijn. Volgens de zender is het niet de eerste keer dat Q iets van ze ‘jat’. “Het gebeurde ook al met de Top 1000 en de Nineties hitlijst, aldus een woordvoerder. In een reactie aan RTL Boulevard zegt Jeroen van Inkel blij te zijn dat Bart van Leeuwen naar zijn radioprogramma luistert. “Ik maak me niet zo druk over eventueel juridische stappen, bring it on!”

Volgens Jeroen bezondigt elke dj zich wel eens aan ‘De plaat en zijn Verhaal, bij het af- en aankondigen van ene nummer, waarbij dat iets over dat liedje wordt verteld. “Ik snap de ophef dan ook niet. Bovendien wordt de rubriek geen vast onderdeel van mijn show.”

Bron: RTL Boulevard/Mediajournaal

Bericht delen